Champagne Jolivettes je novou vlajkovou lodí vinařství Nicolase Maillarta.
Zákaznická linka: +420 702 217 077 | Po-Pá 8:30 - 15:00 | E-mail: info@albarelo.cz
-
Bílé
-
Červené
- Šumivé
- Destiláty
- Ostatní
-
Všechny značky
- Barone Pizzini
- Bodegas Pago García
- Bosco dei Cirmioli
- Broglia
- Capanna
- Casanova di Neri
- Champagne Jacquart
- Champagne Moussé
- Champagne Nicolas Maillart
- Champagne Philippe Glavier
- Champagne Vilmart & Cie
- Destilerie Berta
- Distilleria Bruno Pilzer
- Distilleria Marolo
- Distilleria Marzadro
- Domaine Albert Sounit
- Domaine Berthaud Gerbet
- Domaine d'Henri
- Domaine David Moreau
- Domaine Eva Fricke
- Domaine Jobard Morey
- Domaine Joseph Colin
- Domaine la Barroche
- Domaine Paul Prieur
- Domaine Sylvain Langoureau
- Fattoria Nicodemi
- G.D.Vajra
- Gulfi
- Inama
- La Belle Pierre
- La Vigne di Alice
- Le Ferre - Olio Extravergine
- Les Familles de Bordeaux
- Lodali
- Miopasso
- Nittardi
- Pala
- Piero Busso
- Pievalta
- Podere Sapaio
- Riecine
- Rivera
- Tenuta San Guido
- Tiefenbrunner
- Vespa Vignaioli
- Villa Spinosa
- Vinařství Lukáš Halkoci
- Weingut Dautel
- Weingut Geyerhof
- Weingut Grabenwerkstatt
- Weingut Gunderloch
- Weingut Hain
- Weingut Kruger Rumpf
- Weingut Matthias Beyer
- Weingut Rabl
- Wunderglass
- O nás
- % Sezónní akce
- O nás
Nejnovější příspěvky
-
Maillart Jolivettes Bouzy Grand cru Extra Brut 2020 0,75l
-
Maillart Platine Premier Cru Extra Brut 0,75l N.V.11.09.2025 21:48:59
Toto Champagne pochází z révy vysazené před více než 30 lety. Nicolas Maillart obhospodařuje vinice pouze v...
-
Jacquart Blanc de Blancs Brut 201611.09.2025 21:42:49
Minerální a ikonické šampaňské z domu Champagne Jacquert v dárkovém balení přímo vybízí k obdarování vašich...
-
Capanna Brunello di Montalcino 202011.09.2025 21:28:26
Brunello di Montalcino od rodinného vinařství Capana je sázka na jistotu pro všechny milovníky odrůdy Sangiovese.
-
Pala Cannonau di Sardegna Riserva 202111.09.2025 21:20:02
Cannonau je jednou z nejstarších vinných odrůd Sardinie.
-
G.D. Vajra Langhe Nebbiolo DOC 202411.09.2025 20:56:04
Toto základní Nebbiolo nabízí upřímnou čistotu aromatu. Hrozny jsou sbírány v brzkých ranních hodinách, aby si...
-
Gunderloch Riesling Trocken vom Roter Schiefer 202411.09.2025 14:14:40
Ukázkový základní Riesling! Víno z hroznů pouze z vinic Erste Lage a Grosse Lage! Neuvěřitelná kvalita v "základním"...
-
Tiefenbrunner: Nejstarší vinařství Jižního Tyrolska tvoří typická vína regionu28.03.2025 10:51:28
Rozhovor o výzvách posledních let, ekologických inovacích a úspěších na mezinárodní scéně jsme hovořili s majitelem a...
-
Pozvánka: Degustace vinařství INAMA v Dejvické 34 / 25. března 202524.02.2025 12:21:35
25. března 2025 od 19:00 Restaurace Dejvická 34/ Praha 6 Rezervace na info@albarelo.cz
-
Weingut Dautel si nenechá nic diktovat a drží pevně nejlepší směr. Umanutost a píle koluje v žilách i mladému Christianovi.17.02.2025 08:28:26
Vinařství Weingut Dautel v neměckém Wüttenburgu sbírá jedno vysoké hodnocení světových vinných kritiků za druhým....
Rubriky blogu

Na kus řeči ve Villa Spinosa: Amarone ze srdce Valpolicella Classico
Vy a víno. Jak začal tento příběh, Enrico?
Když jsem byl malý, myslel jsem si, že až vyrostu, budu mít jinou práci. Osud a předčasná smrt mého otce mě ale nečekaně přiměly zanechat přemýšlení a vyrůst hned. Rodinné vinohrady jsem převzal, když mi bylo 19 let. Tím začala úžasná cesta, která mě každý den plně zaměstnávala i uspokojovala. První víno jsem vyrobil v roce 1990.
Zaměstnání si tedy vybralo Vás. Co Vás přimělo přijmout ho s takovým nasazením?
Má práce je kombinací tisíce a jednoho zaměstnání: Výsadba vinic, pěstování vinné révy, kultivace vinné révy, výroba vína, marketing vína, komunikace, degustace, renovace starých budov a budování nových sklepů a k tomu zvládání byrokracie. Každý den jsem konfrontován s novými výzvami různých oborů a mám možnost získávat nové zkušenosti a obohacovat se znalostmi. Ta cesta začala 1. 11. 1981 a po více než 40 letech mám před sebou stále mnoho fascinujících výzev. Pohání mě nadšení úplně stejné jako tehdy, ale dnes už jsem taky o něco zkušenější a snad i moudřejší.
Zmínil jste výzvu. Která je pro Vás nyní nejzásadnější?
Všude jsou to neustále samé výzvy! Nejvíce se týkají vztahů ať už se spolupracovníky, zákazníky, nebo s každým, kdo projde vinařstvím Villa Spinosa. Další výzvou je postarat se o všechny výrobní procesy tak, aby byly optimalizované, efektivnější i racionálnější. Za nejaktuálnější výzvu považuji životní prostředí. Je třeba přemýšlet, jak konkrétně učinit naši výrobu udržitelnější. A výzva, která mě naplňuje nejvíce, je, když mohu večer usínat s tím, že jsem udělal vinařství o něco lepším, než bylo den předchozí.
Co si vybavíte při vzpomínkách na poslední sklizně?
Vzpomínek je neskutečně mnoho. Když žijete s vášní, těžko se připoutáte pouze k jedné jediné. Tak například sklizeň v roce 2022 byla charakteristická velmi malým výnosem hroznů. Příroda a vinice si přirozeně nechávají překvapení na každý rok. Kdo však žije s přírodou, pak různorodost chápe, vítá i oceňuje.
Co se Vám ve vinařství za poslední dobu podařilo a rád byste o zmínil?
Každý dosažený výsledek je důvodem být hrdý. To přináší radost, o kterou je skvělé se podělit. Dokázat navázat upřímný vztah se zákazníkem, vyprávět mu vše o každodenním životě. Je vždy úžasné mít takovou příležitost. Víno je výsledkem života a každým jedním okamžikem, díky kterému vzniklo.
Za poslední roky jste vinařství velmi pozvedl. Rozšířil jste tým kolegů snad ve všech podstatných dílčích činnostech. Jakým projektům se chcete věnovat nyní?
Projektů mámo mnoho. Pracujeme na tom, abychom si dokázali alespoň polovinu spotřebované energie vyrobit sami. Kromě vysoké produkční kvality chceme do vinic dostat i prvek estetického konceptu, biodiverzity a agronomických hodnot. Chystáme se okolí vinic osázet prastarými ovocnými stromy a cypřiši, v tratích pak stále více pracovat s osazením aromatických bylin. Mnoho let jsme se věnovali odplevelení vinic, aby mohlo být hnojení stále přirozenější.
Dalším závazkem je věnovat se kultivaci také v zahradách a degustačních prostorách. Každý, kdo hledá úžasná vína, dbá také na prostředí, z kterého pocházejí. Proto zkrátka musíme brát v úvahu vše, abychom zákazníka uspokojili. Cílem je, aby se k nám do Villa Spinosa opět rád vrátil.
Co je podle Vás klíčem úspěšného prodeje?
Prioritou je pokračovat v růstu italské a zahraniční obchodní sítě tak, že zajistíme, aby naši partneři a zákazníci dobře rozuměli, co všechno je v lahvi vína, ve výrobních procesech a ve vypěstovaných hroznech. Je vždy limitující brát cenu jako to jediné, co určuje prodej. Lahev představuje hodnoty, které dalece přesahují jednoduchou koncovou cenu.
Doporučte nám jeden ročník, který je aktuálně zajímavý na pořízení?
Každý ročník, stejně jako každý den života, se musí prožít. Je třeba mít na paměti, že dobré ročníky máme jen proto, že existují nějaké horší. Jeden bez druhého? Nelze.
A kdybyste měl zapátrat v paměti a vybrat jediného favorita za celou dobu produkce, které víno by to bylo?
Vína jsou jako děti. Není možné zeptat se rodiče, které z jeho dětí je nejlepší! S každou lahví se pojí emoce. Všechny jsou intenzivní a krásné na prožití.
Ochutnejte vína z vinařství Villa Spinosa
Související komentáře
-
Eva Fricke - Nejlepší vinařství Německa 2023!
Zařazení v kategorii: Vinaři zblízka22.09.2023V roce 2019 zařadil Der Feinschmecker Evu Fricke mezi nejlepší vinařství v Německu a mezi 3 nejlepší vinařství v...Přečíst článek -
Na kus řeči ve vinařství Gulfi: Plný potenciál odrůdy Nero d'Avola
Zařazení v kategorii: Vinaři zblízka05.09.2023Podívejte se s námi do rodinného vinařství Gulfi na slunečném sicilském poloostrově, do jehož terroiru se znamenitě...Přečíst článek -
Casanuova di Nittardi a světové umění na vinětě
Zařazení v kategorii: Vinaři zblízka22.09.2023Casanuova di Nittardi: Unikát, jenž je třeba představit hned ze dvou aspektů. Tím prvním jsou opravdu specifické...Přečíst článek -
Ad Astra z toskánského vinařství Nittardi
Zařazení v kategorii: Vinaři zblízka22.09.2023Vítejte v Nittardi, toskánském butikovém vinařství, v samém srdci oblasti Chianti Classico, které je prosyceno...Přečíst článek -
Na kus řeči v Podere Sapaio: Neděláme nic víc než každodenní maximální výsledek!
Zařazení v kategorii: Vinaři zblízka12.01.2024Zveme vás k rozhovoru s charismatickým majitelem vinařství, Massimem Piccinem, kterému v roce 1999 rozhodně nechyběla...Přečíst článek
Poslat komentář