Seznam produktů značky Distilleria Marolo
PAOLO MAROLO - MAESTRO GRAPPAIOLO
Marolovy první grappy se zrodily v roce 1977 z touhy přetvořit tradiční, často rustikální produkt ve vynikající ukázku lihovarnického umění. Od té doby pracuje Paolo Marolo s výlisky ušlechtilých odrůd vinné révy a vyrábí destiláty, které vyzdvihují zvláštní vlastnosti jednotlivých odrůd. Marolo palírna není automatizovaná, pozorně se sleduje každá fáze destilačního procesu. Pečlivá řemeslná práce se vědomě přizpůsobuje různým vlastnostem použitých matolin a za kvalitu pálenek si Paolo Marolo zasloužil přesdívku "Mestro Grappaiolo".
Palírna Marolo Santa Teresa úzce spolupracuje s vinařstvími v různých regionech, aby zajistila použití pouze těch nejčerstvějších výlisků. Používají se dva malé destilační kotle "bain marie", jeden pro výlisky z bílého vína a druhý pro výlisky z červeného vína. Tento způsob výroby znamená, že Santa Teresa nemůže destilovat velké množství lihovin, ale umožňuje optimálně zachytit rozmanité a dobře definované vlastnosti vynikajících surovin, které používá.
Dlouhým a pečlivým zráním v akátových a dubových sudech získává grappa Marolo Barolo eleganci ve vůni a jantarovou barvu, která z ní činí vzácný klenot produkce palírny. Palírna Santa Teresa je svědectvím schopnosti Paola Marola vytvářet a vyrábět špičkové a charakterní grappy té nejvyšší úrovně.