Seznam produktů značky Distilleria Bruno Pilzer
PILZER - GRAPPY S CHARAKTEREM A ENERGIÍ
Destilérii Pilzer založil v roce 1957 otec bratrů Bruna a Ivana Pilzer. Nachází se v údolí Val di Cembra v srdci Trentina (nedaleko Cesconi). Většina hroznů používaných k výrobě jejich grapp pochází z údolí Val di Cembra nebo Lavis, takže se destiluje brzy po ukončení kvašení. Pilzer se stará o ty nejlepší suroviny a říká: "Ze špatných hroznů nelze vyrobit dobrou grappu". Další Pilzerovo "tajemství" pochází z návštěvy Skotska před mnoha lety: "Viděl jsem, že při výrobě whisky se upouští od "hlav" a "ocasů" destilátu, protože ty obsahují větší množství nečistých vyšších alkoholů. Ačkoli to při výrobě grappy není standardem, když jsme to zavedli, zjistili jsme, že vyrábíme mnohem čistší grappu." Každá odrůda se destiluje jiným způsobem, aby se zachovalo co nejvíce z charakteru hroznů. Grappa se pak uchovává v tanku při vysokém obsahu alkoholu až do doby těsně před stáčením, aby si zachovala svěžest a energii.