Všechny produkty značky Inama

Z MONTE FOSCARINO DO MONTI BERICI, ŠPIČKOVÁ VÍNA ZE ŠPIČKOVÝCH TERROIR.

WWW.INAMA.WINE

Rodina Inama se může pochlubit více než půl stoletím výroby vín v zónách Soave Classico a Colli Berici; šedesát hektarů vinic, které v celé své kráse vyjadřují jedinečnost těchto různých terroirů. Důkladná znalost vulkanické půdy v zóně Soave Classico a půdy založené na vápenci a jílovité červené hlíně v oblasti Colli Berici vedla k důkladnému studiu každé z jejich viničních tratí.

S Matteem, Alessiem a Lucou Inamou nyní tvoříme třetí generaci rodiny, která se aktivně podílí na celém procesu výroby vína. Tito tři mladí muži, kteří navázali na práci svého otce Stefana a dědečka Giuseppeho, zavedli "pravidlo" konzistentního zlepšování jak na vinicích, tak ve vinařství.

"V posledních deseti letech jsme přijali systém precizního vinohradnictví," vysvětlují tři bratři. "Každou vinici jsme rozdělili na různé mikro parcely a analyzovali chování" révy v závislosti na půdním složení. Zjistili jsme, že každá vinice má svůj jedinečný charakter a na každé parcele jsme aplikovali jiný systém hospodaření."

Etický přístup rodiny, zaměřený na zcela udržitelné, ekologické zemědělství přinesl v průběhu času vynikající výsledky a půda na vinicích je nyní živější a bohatší na mikroorganismy. Šetrné práce na vinici a originální řez révy umožňují vinařství Inama udržovat starší a stále zdravé hlavy, vysazené v 60. letech 20. století. Nízké výnosy a ekologický / biodynamický přístup spolu s posílením přirozené biodiverzity vinic vedou k tomu, že se na hroznech vyvíjí silnější slupky bohatší na aromatické vlastnosti. "Proto také naše bílá vína procházejí macerací se slupkami až 12 hodin, čímž dochází k extrakci komplexních vůní a vína mají krásnou, zlatou barvu."

"Snažíme se sbírat hrozny v maximální zralosti, čímž sice omezujeme primární chutě a vůně odrůd, ale namísto toho dáváme prostor vůním a chutím, které vyjadřují místní terroir. 

Práce ve vinařství jsou prováděné ze účelem zachovat a zdůraznit vysokou kvalitu hroznů, která se neustále zlepšuje. Každá šarže hroznů se zpracovává jiným způsobem, aby se plně zhodnotily vlastnosti dané parcely a aby se dosáhlo optimální rovnováhy, struktury, komplexní vůně a příjemné chuti. 

Tři bratři Inamovi, kteří navázali na svého otce, se snaží o absolutní dokonalost a pečlivě dbají na každý detail výroby. Výsledkem jsou vína, která jsou mimořádně precizní, harmonická a chuťově výrazná. 

Kromě fenomenálních bílých vín z oblasti Soave Classico investuje vinařství v posledních letech také do červených vín v oblasti Colli Berici. S podporou teamu Derenoncourt Consultants zde v posledních letech vznikají mimořádná a originální vína světové úrovně, převážně z odrůdy Carmenere. 

NABÍDKU VÍN PRO VÁS NYNÍ PŘIPRAVUJEME...

4 produktů.

Zobrazení 1-4 z 4 položek
close Nákupní košík