Filtrovat podle

Odrůda

Odrůda

Seznam produktů značky Domaine David Moreau

DAVID MOREAU - BURGUNDSKÝ TALENT V APELACI SANTENAY

WEB VINAŘSTVÍ DAVID MOREAU

David Moreau je jedním z nejperspektivnějších výrobců v Santenay. Své zkušenosti sbíral ve vinařstvích velkých jmen, jako François Perrin v Chateau de Beaucastel (Chateauneuf du Pape), Olivier Lamy v Domaine Hubert Lamy (St Aubin), Aubert de Villaine v Domaine de la Romanée Conti (Vosne Romanée) a Tim Finn na vinici Neudork (Nelson, Nový Zéland)... a tak byl více než připraven na vlastní projekt  doma v Burgundsku.

V roce 2009 převzal vinařství po svém dědečkovi v Santenay a v současné době obhospodařuje devět hektarů starých vinic v Santenay, Meursault a Maranges, s využitím ekologických metod hospodaření. Většinu jeho premier cru a vesnických vinic vysadil jeho dědeček v 60. letech minulého století, o které David pečuje s puntičkářským smyslem pro detail. 

Sběr optimálně vyzrálých hroznů je ruční do 10 kg bedýnek. 

U bílých vín se lisují celé hrozny. Mošt se poté přečerpá do 350 litrových dubových sudů, kde kvasí za pomocí ambientních kvasinek. Kvašení může být poněkud bouřlivé a někdy dlouhé, což však přináší hloubku a komplexnost vín. Vína před lahvováním zrají 12 až 18 měsíců na jemných kalech. 

U červených vín se nejdříve selektují jen ty nejlepší hrozny na třídicím stole za denního světla. Pro dosažení finesy a komplexnosti vín používá pouze celé hrozny, které se jemně naruší a gravitačně přesunou do betonových tanků. Vína kvasí spontánně na bázi ambientních kvasinek, o způsobu a pravidelnosti rmutace rozhodují denní degustace. Po ukončení kvašení zrají vína na dubových sudech, zpravidla 15 - 18 měsíců. Lahvování probíhá dle lunárních cyklů. 

Precizní a podmanivá vína od Davida Moreau vynikají svojí pitelností a elegancí a potěší už v mladých ročnících. 

David Moreau je velký talent a je nám nesmírnou ctí u nás toto skvělé vinařství zastupovat. 

Aktivní filtry