V rámci výroční degustace Albarelo jsme 20. května 2025 představili v hotelu Almanac X přes 30 vinařství, která v ČR...
Zákaznická linka: +420 702 217 077 | Po-Pá 8:30 - 15:00 | E-mail: info@albarelo.cz
-
Bílé
-
Červené
- Šumivé
- Destiláty
- Ostatní
-
Všechny značky
- Barone Pizzini
- Bodegas Pago García
- Bosco dei Cirmioli
- Broglia
- Capanna
- Casanova di Neri
- Champagne Jacquart
- Champagne Moussé
- Champagne Nicolas Maillart
- Champagne Philippe Glavier
- Champagne Vilmart & Cie
- Destilerie Berta
- Distilleria Bruno Pilzer
- Distilleria Marolo
- Distilleria Marzadro
- Domaine Albert Sounit
- Domaine Berthaud Gerbet
- Domaine d'Henri
- Domaine David Moreau
- Domaine Eva Fricke
- Domaine Jobard Morey
- Domaine Joseph Colin
- Domaine la Barroche
- Domaine Paul Prieur
- Domaine Sylvain Langoureau
- Fattoria Nicodemi
- G.D.Vajra
- Gulfi
- Inama
- La Belle Pierre
- La Vigne di Alice
- Le Ferre - Olio Extravergine
- Les Familles de Bordeaux
- Lodali
- Miopasso
- Nittardi
- Pala
- Piero Busso
- Pievalta
- Podere Sapaio
- Riecine
- Rivera
- Tenuta San Guido
- Tiefenbrunner
- Vespa Vignaioli
- Villa Spinosa
- Vinařství Lukáš Halkoci
- Weingut Dautel
- Weingut Geyerhof
- Weingut Grabenwerkstatt
- Weingut Gunderloch
- Weingut Hain
- Weingut Kruger Rumpf
- Weingut Matthias Beyer
- Weingut Rabl
- Wunderglass
- O nás
- % Sezónní akce
- O nás
Nejnovější příspěvky
-
Šest let Albarelo: výroční degustace potvrdila sílu autentických vinařských vztahůPřečíst článek -
Maillart Jolivettes Bouzy Grand cru Extra Brut 2020 0,75l11.09.2025 21:51:10Přečíst článekChampagne Jolivettes je novou vlajkovou lodí vinařství Nicolase Maillarta.
-
Maillart Platine Premier Cru Extra Brut 0,75l N.V.11.09.2025 21:48:59Přečíst článekToto Champagne pochází z révy vysazené před více než 30 lety. Nicolas Maillart obhospodařuje vinice pouze v...
-
Jacquart Blanc de Blancs Brut 201611.09.2025 21:42:49Přečíst článekMinerální a ikonické šampaňské z domu Champagne Jacquart v dárkovém balení přímo vybízí k obdarování vašich...
-
Capanna Brunello di Montalcino 202011.09.2025 21:28:26Přečíst článekBrunello di Montalcino od rodinného vinařství Capana je sázka na jistotu pro všechny milovníky odrůdy Sangiovese.
-
Pala Cannonau di Sardegna Riserva11.09.2025 21:20:02Přečíst článekCannonau je jednou z nejstarších vinných odrůd Sardinie.
-
G.D. Vajra Langhe Nebbiolo DOC 202411.09.2025 20:56:04Přečíst článekToto základní Nebbiolo nabízí upřímnou čistotu aromatu. Hrozny jsou sbírány v brzkých ranních hodinách, aby si...
-
Gunderloch Riesling Trocken vom Roter Schiefer 202411.09.2025 14:14:40Přečíst článekUkázkový základní Riesling. Víno z hroznů pouze z vinic Erste Lage a Grosse Lage nabízí fenomenální kvalitu již v...
-
Tiefenbrunner: Nejstarší vinařství Jižního Tyrolska tvoří typická vína regionu28.03.2025 10:51:28Přečíst článekRozhovor o výzvách posledních let, ekologických inovacích a úspěších na mezinárodní scéně jsme hovořili s majitelem a...
-
Pozvánka: Degustace vinařství INAMA v Dejvické 34 / 25. března 202524.02.2025 12:21:35Přečíst článek25. března 2025 od 19:00 Restaurace Dejvická 34/ Praha 6 Rezervace na info@albarelo.cz
Rubriky blogu
Heinz Beck *** - telecí a víno Vespa
RECEPT: Doporučená vína
SUROVINY:
Maso:
500g telecí svíčkové
Telecí omáčka:
250g kostí a telecího masa
extra panenský olivový olej
40g mrkve
40g hub
40g pór
50g rajčat
svazek rozmarýnu
svazek bazalky
250ml kvalitního červeného vína
Mrkvové pyré:
5 mrkví
Telecí vývar
Extra panenský olivový olej
100ml vody
sůl
Celer a mrkev:
3 mrkve
2 stonky celeru
Rajčatový prach na dekoraci
PŘÍPRAVA:
1. Do vakuovacího sáčku vožte očištěné a osolené telecí maso s rozmarýnem a tymiánem. Zavakuovaný sáček vařte metodou sous-vide 65 stupňů Celsia 35 minut. Takto připravené maso opečte na pánvi na olivovém oleji. Rozkrojte na 4 díly.
2. Telecí kosti a kousky masa opečte na pánvi na olivovém oleji. Po opečení oddělejte maso a na stejnou pánev přidejte nakrájenou a očištěnou zeleninu a houby. Postupně přidávejte menší množství červeného vína, po postupném odpařování dolévejte. Stáhněte z plotýnky, přidejte zpět maso, bazalku a rozmarýn. Přiveďte k varu a duste na mírném ohni 4 hodiny. Během dušení nezapomeňte odstraňovat "nečistoty" na povrchu. Následně vše propasírujte přes plátno v cedníku. To co proteče do připraveného hrnce, zredukujte na polovinu.
3. Karotkové pyré: očištěné a nakrájené karotky osolte a připravte na pánvi s olivovým olejem, přidejte zbývající ingredience, nechte na pánvi spojit a následně rozmixujte na pyré.
4. Celer a karotky: syrovou zeleninu umyjte a očistěte. Karotky nakrájejte na brunoise a celer nakrájejte za pomocí škrabky na velmi tenké proužky. dochuťte olivovým olejem a mořskou solí.
PLATING:
Na talíř dejte karotkové pyré. Na pyré umíštěte telecí filet glazírovaný v telecí omáčce. Ozdobte karotkou brunoise a proužkami celeru. Posypte rajčatovým prachem.
Doporučená vína k tomuto chodu: najdete zde! Na zdraví!
A dobrou chuť!
Související komentáře
-
Grabenwerkstatt - poslední vinice v údolí Wachau a mnohem víc...
Zařazení v kategorii: Aktuality18.07.2020Ve vinařství Grabenwerkstatt - posledním z nově vzniklých vinařství ve Wachau vznikají vína, která nemají obdoby...Přečíst článek -
Tomáš Hanák: "Na každý příběh máme víno!"
Zařazení v kategorii: Aktuality31.10.2020"Na každý příběh máme víno!" To je nový slogan Albarelo!Přečíst článek -
Tiefenbrunner a ocenění za nejlepší bílé víno Itálie!
Zařazení v kategorii: Aktuality05.10.2020TIEFENBRUNNER *** a NEJLEPŠÍ BÍLÉ VÍNO ITÁLIE!Přečíst článek -
Gunderloch - to musíte ochutnat! Nové vinařství v našem portfoliu.
Zařazení v kategorii: Aktuality10.03.2021Díky velkému zájmu a rostoucí popularitě vín z odrůdy Riesling rozšiřujeme naše portfolio i nadále o špičkové a...Přečíst článek -
Casanova di Neri - 7 principů vinařství a nové video!
Zařazení v kategorii: Aktuality21.07.2021Casanova di Neri - nové video a 7 hlavních principů vinařství.Přečíst článek
Poslat komentář