

Výběr hroznů odrůdy Sangiovese pochází z těch nejlepších vinic v oblasti Montalcino. Situované jsou ve výšce přibližně 300 m n. m., na kopci u obce Montosoli. Půda typu galestro, s vysokou koncentrací vápence, dodává této odrůdě výrazné aroma a eleganci. Na nose příjemná, perzistentní vůně třešní, fialek a vanilky. Plné, strukturované tělo se sametovými taniny a obzvlášť jemnou texturou. Závěr je dlouhý a intenzívní. Pozitivní schopnost vína v čase nazrávat. Před podáváním doporučujeme dekantovat přibližně 3 hodiny.
Ideální doprovod k pečenému masu, zvěřině a zrajícím sýrům.
Objednávka bude dne tady_zobrazime_datum_dle_JS doručena prostřednictvím Messenger
Doporučujeme k tomuto produktu
Klasifikace | DOCG |
Vinifikace | Alkoholové kvašení s macerací slupek při kontrolované teplotě i spontánní malolaktická fermentace v sudech ze slavonského dubu. |
Zrání | 30 až 36 měsíců na slavonském dubu (10 až 25 hl). Zrání na lahvi minimálně 6 měsíců. |
Alergeny | Obsahuje siřičitany |
Archivace | 10 let |
Teplota | 18 - 20 °C |
Alkohol | 15 % |
5 vybraných z této řady