

Barbera d'Alba pochází z nádherné řady vinic v piemontské oblasti Barolo. Fermentuje se v průměru 20 dní a zraje minimálně 12 měsíců, v souladu s rytmem přírody. Nutno podotknout, že tento ročník byl v kontaktu se slupkami až 28 dnů. Jemné, okouzlující a bohaté víno plné radosti má původ hned na několika vinicích s různými terroiry. Dlouhou maceraci následuje jemné zrání, aby se co nejlépe vyjádřila aromata hroznů a úžasná textura.
Ročník 2023 má nádherně zářivý purpurový odstín. Na nose je svěží, s tóny šťavnatých červených bobulí, růží a čerstvých švestek. V chuti se opět projevuje živost a šťavnatost. Harmonicky se kombinují tóny sladkých černých třešní, koření, lesního ovoce. Je třeba vyzdvihnout aromatickou bohatost tohoto ročníku. Velmi příjemný zážitek.
Objednávka bude dne tady_zobrazime_datum_dle_JS doručena prostřednictvím Messenger
Doporučujeme k tomuto produktu
Klasifikace | DOC |
Vinice | Soubor několika vinic z různých terroirů Barolo |
Vinifikace | Ruční sběr od 25. září do 15. října. Každý výnos vinic byl fermentován samostatně s dlouhým kontaktem na slupkách, od 25 do 28 dní při teplotě 29 °C. |
Zrání | 5 měsíců v nerezovém tanku |
Lahvováno | 8. března 2024 |
Archivace | 10 let |
Teplota | 16-18 °C |
Alergeny | Obsahuje siřičitany |
Alkohol | 14 % |
5 vybraných z této řady