Video degustace 2. díl - Gulfi, Sicílie a Nero d´Avola

person Napsal: Pavel Kramár list Kategorie: Degustace vín Čas: comment Komentáře: 0 favorite Zobrazeno: 929

Video degustace Albarelo, Gulfi, Sicílie, 2. díl Vám přiblíží filozofii majitelů a atmosféru jednoho z nejlepších vinařství na Sicílii. Ve videu představuje sommelier Pavel Kramár 2 vybraná vína z produkce vinařství:

1. Nero d´ Avola "Nerojbleo" 2017 

Odkaz eshop

2. Nero d´ Avola "NeroSanloré" 2015

odkaz eshop

Vinařství Gulfi (nejlepší vinařství Itálie v roce 2002 a nejlepší vinařství na Sicílii v roce 2010) založil Vito Catania, naprosto výjimečný člověk, který tento projekt vytvořil s odhodláním a přesvědčením proslavit vína z této historicky důležité oblasti v jihovýchodním cípu Sicílie - Pachino. Dnes je vinařství tou nejlepší referencí pro odrůdu Nero d´Avola. Čtyři různá „Grand cru“ jsou výrazem obrovského potenciálu této nejprestižnější sicilské odrůdy. Vinařství rok od roku prokazuje konzistentní špičkovou kvalitu, která byla hlavním mottem jejího zakladatele, a to hlavně díky stabilnímu a loajálnímu týmu lidí v čele s enologem Salvem Foti. Vína Gulfi jsou nejen extrémně kvalitní a působivá, ale hlavně autentická a osobitá. Logo vinařství tvoří stará mozaika mytologických postav Erose a Psyché, která se nachází uprostřed Sicílie na náměstí Piazza Amerina. Obrázek na etiketách je zároveň metaforou, kdy Eros znázorňuje vinařství Gulfi a jeho lásku k vinicím (Psyché). Z této lásky se rodí vína, která vyjadřují krásu a vášeň (Voluptuousness).

Komentáře

Nejsou žádné komentáře

Napište komentář

Neděle pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Ćervenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec
close Nákupní košík