Franciacorta Barone Pizzini a gastronomické události roku 2024

person Napsal: Klára Marešová list Kategorie: Aktuality Čas: comment Komentáře: 0 favorite Zobrazeno: 114

Bylo nám velkou ctí představit Franciacortu z vinařství Barone Pizzini v osobním zastoupení majitele a vinaře Silvana Brescianiho hned na dvou neopakovatelných březnových událostech. 

Dovolte nám nyní přiblížit unikátní vinařství Barone Pizzini také vám. Připravili jsme si pro vás jedinečnou cenovou nabídku a spolu s ní budeme postupně sdílet vzpomínky.

Franciacorta Barone Pizzini do 30. dubna 2024 za výhodnou cenu - 10 %. ZDE. 

Bylo to právě vinařství Barone Pizzini, které představilo světu historicky úplně první BIO Franciacortu. Šetrný přístup na nejlepších vinicích apelace Franciacorta DOCG, ale i ve sklepě , je striktní a klíčový dodnes. Víno je vyráběno tradiční metodou druhotného kvašení na lahvi, tedy "metodo classico". Jednoznačně nejkvalitnější Franciacorty našeho portfolia, které rozhodně doporučujeme ochutnat.

Franciacorta Barone Pizzini v Praze!

Degustační oběd s vinařstvím Borone Pizzini v Amano přivítal vybrané sommeliery, šéfkuchaře a média.

Absolutní špičkou byla Degustační večeře párovaná s Franciacortou Barone Pizzini v Aromi, kde se na přípravách šestichodového menu podílel také michelinský šéfkuchař Vito Mollica, milník tuzemské moderní gastronomie. Byl to večer plný hvězd, emocí, vášně, profesionality a zároveň vzácných hostů.

Abychom přiblížili unikátní vinařství Baronne Pizzini i vám, budeme s Vámi sdílet vzpomínky a zároveň vám nabízíme dočasnou výhodnou cenu na 

Silvano Brescianini

Majitel Barone Pizzini a prezident Consorzio Franciacirta DOCG

Je tepajícím srdcem Fraciacorty, do které se narodil a pro kterou každý den žije. Jako by mu bylo předurčeno poslání chránit a podporovat potenciál této viniční oblasti, ve které jeho pradědeček vyráběl víno ještě dávno předtím, než byla Franciacorta uznána jednou z nejvýznamnějších denominací světa.  Na dětství mezi vinicemi navázal sommeliérským kurzem a zkušenostmi z prvotřídních restauračních zařízení, které ho dovedli až k vinařství Barone Pizzini. Zpočátku společník, manažer sklepa, CEO, dnes už i majitel a od roku 2009 dokonce viceprezident konsorcia Franciacorta. 

Psal se rok 1993, když Silvano vinařství Barone Pizzini koupil s jasným záměrem: „Vyrobit co nejlepší víno s respektem k přírodě, půdě, její rozmanitosti.“ O 8 let později vinařství převedl do ekologického režimu a světu představil úplně první certifikovanou Bio Franciacortu. Pokoru, cílevědomost a každodenní dřinu proměnil Silvano ve vášeň, kterou máme tu čest si společně vychutnat.

Intermezzo Pavla Kramára:

„Portfolio Albarelo je složené nejen ze špičkových vín, ale také z fenomenálních osobností, které jsou neodmyslitelnou součástí terroir. Pro Albarelo jsou lidé, s kterými spolupracujeme, klíčovým aspektem pro výběr našich vinařství. Silvana vnímám nejen jako obchodního partnera, ale i jako přítele, pracovitého a odvážného člověka, který má schopnost svoje silné vize přetvářet ve skutečnost. Pod jeho vedením získává nejen vinařství Barone Pizzini, ale také celý region Franciacorta, úplně jiný rozměr a my jsme nesmírně vděční za to, že můžeme být u toho!“ 

Komentáře

Nejsou žádné komentáře

Napište komentář

Neděle pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Ćervenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec
close Nákupní košík