Video degustace 1. díl - Tiefenbrunner, Alto Adige

person Napsal: Pavel Kramár list Kategorie: Degustace vín Čas: comment Komentáře: 0 favorite Zobrazeno: 1012
Video degustace Albarelo, Tiefenbrunner, Alto Adige 1. díl Vám přiblíží filozofii majitelů a atmosféru jednoho z nejlepších vinařství v regionu Alto Adige - Tiefenbrunner. Ve videu představuje sommelier Pavel Kramár 3 vybraná vína z produkce vinařství.

  1. Pinot Bianco Anna, Selection Turmhof 2018 
  2. Sauvignon Vigna Rachtl, Selection Vigna 2015
  3. Pinot Nero Riserva, Selection Linticlarus 2016

Odkaz eshop

Rodinné vinařství Tiefenbrunner je jedním z vůbec nejstarších vinařství v Alto Adige. Vinařské řemeslo si zde generace navzájem předávají již od roku 1848. Současnou generací jsou manželé Christof a Sabine, kteří stojí i za jménem vinařství, které se nachází v 900 let starém hradu Turmhof.

Převážná část rodinných vinic leží v části rozsáhlé, teplé a jižně orientované oblasti Alto Adige, zvané Bassa Atesina (jihotyrolské nížiny). V této části leží jedny z nejvýše položených vinic regionu. Některé vinice „nad mraky“, které patří rodině Tiefenbrunner, leží v nadmořské výšce přes 1000 m.n.m. Ve vyšších nadmořských výškách se pěstují převážně aromatické odrůdy, které profitují z delšího, pomalejšího polyfenolického a aromatického zrání, a díky chladnějšímu klima v období dozrávání mají vína nejen intenzivní aroma, ale i potřebnou svěžest. V teplých nížinách (v kontrastní výšce cca 200 m.n.m.), které jsou ovlivněné pásem teplejšího proudění vzduchu z nedalekého Lago di Garda, se naopak daří pozdním odrůdám, např. Cabernetu Sauvignon, který zde dává plná, mohutná, ale vyvážená vína.

Christof Tiefenbrunner má několik vinařských zásad. Převážně to jsou precizní, puntičkářské a ekologické práce na vinohradech. O ekologii se zde ale jen nemluví, jedním z mnoha důkazů je např. vlastní vodní elektrárna. Ve sklepě se na vína „nespěchá“, dává se jim potřebný čas.

Výsledkem promyšlené práce a rodinného řemesla jsou vynikající, klasická, poctivá, intenzivní a originální vína, která jsou navíc vzhledem ke svojí kvalitě i velmi dobře dostupná.

Komentáře

Nejsou žádné komentáře

Napište komentář

Neděle pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Ćervenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec
close Nákupní košík