Villa Spinosa Amarone della Valpolicella Etichetta Rossa 2017
Investice do budoucnosti.
Nejmladší Amarone vinařství Villa Spinona. Určeno těm, kteří mají potěšení a důvěru v mladá vína se silným potenciálem, kterým čas dopřeje velkou budoucnost.
Dokonalá kombinace mezi tradicí a současností, mezi snadnou pitelností a intenzitou. Očekávejte živé víno s intenzivní červenou barvou, vážné a důstojně, přesto s elegantní rafinovanou jiskrou. Je schopné čelit déle zrajícím vínům Amarone z hlediska chuti a osobitosti. Velkou výhodou tohoto vína je jeho místo původu. Valpolicella Classica je oblast, která je historicky zasvěcena výrobě velkýl a skvělých červených vín.
Popis
Název:"Albasini" Classic Amarone Della Valpolicella
Oblast produkce: Valpolicella Classico
Vinice: Marano di Valpolicella v oblasti Figari
Expozice: Směrem na západ
Způsob pěstování: Principy udržitelného zemědělství
Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, malé množství Rondinella
Nadmořská výška: 230-275 m
Klima: Mírné středozemní
Půda: Vápenatá původem mořského sedimentu, mělká a středně úrodná
Hustota výsadby: 4.000 - 4.500 keřů na ha
Výnosnost: 8.000 - 10.000 Kg/ Ha
Barva: Granátově červená
Vůně: Na nose ostružiny, borůvky, černý rybíz s doprovodem vanilkových tónů a tabáku. Buket doplňuje náznak čokolády, karamelu a koření s převahou skořice a muškátového oříšku
Chuť: Velmi strukturované, elegantní a charismatické. Sladké a jemné třísloviny jsou v harmonii s alkoholem. Dlouhé doznívání na patře
Sklizeň: Od poloviny září do začátku října ruční sběr a selekce, uložení do speciálních přepravek na sušení ve sklepě. Hrozny se suší 3-4 měsíce a ztrácí přibližně 30 % své původní váhy
Vinifikace: Odstopkování a jemné lisování sušených hroznů. Fermentace v oceli při 10-18 °C po dobu 3-4 týdnů s každodenním přečerpáváním. Malolaktická fermentace probíhá na jaře. Zraje na oceli. Následuje 12 měsíců v 500 litrových francouzských dubových sudech a další 4 roky v 20-25 hektolitrových dubových sudech Slavonian. Posledních 12 měsíců na lahvi.
Počet vyrobených lahví: 3.200
Teplota podávání: 18 °C (velká sklenice)
Párování: Pečeně, zvěřina, červené maso. Ideální na párování samo se sebou, s meditací či milým dialogem.
Archivace: 15-20 let
Alkohol: 16% Vol.