Villa Spinosa Valpolicella Classico Ripasso Jago DOC 2019
Víno pochází z hroznů vinice Jago, jedné z nejlepších cru části Valpolicella. Vyrábí se tradiční technikou Ripasso, unikátním dědictvím místní enologie. Buket je bohatý na vůně divokého červeného ovoce, koření a vyznačuje se elegancí a velmi příjemnou pitelností.
Popis
Název: JAGO Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
Oblast produkce: Valpolicella Classico, Negrar
Vinice: Jago
Expozice: Směrem na východ
Způsob pěstování: Principy udržitelného zemědělství
Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella
Nadmořská výška: 240-252 m
Klima: Mírné středozemní
Půda: Vápenatá původem mořského sedimentu
Hustota výsadby: 3.300 - 4.000 keřů na ha
Výnosnost: 8.000 - 10.000 Kg/ Ha
Barva: Intenzivně sytá červená s rubínovými odlesky
Vůně: Převažuje červené ovoce doprovázené tóny třešní a květin, především ibišku. Mírné kořenité tóny dotváří velmi komplexní aromatický buket
Chuť: Elegantní a sametové třísloviny, vynikajíc strukturovanost s dlouhým závěrem, příjemná pitelnost
Sklizeň: Od poloviny října ruční sklizeň
Vinifikace: Odstopkování a jen lisování. Fermentace v oceli při 16-22 °C. Macerace po dobu 12-14 dnů s každodenní remontáží.
Ripasso: Tradiční technika, při které víno prochází další macerací na vylisovaných hroznech zbylé z fermentace Recioto-Amarone
Počet vyrobených lahví: 9.333
Teplota podávání: 18 °C
Párování: Červené maso grilované či pečené, zvěřina, středně vyzrálé sýry
Archivace: 4-5 let
Alkohol: 14% Vol.