Villa Spinosa Reccioto della Valpolicella Classico DOCG 2019
Ctnostné snoubení vyvážené sladkosti s elegantním charakterem. Pojmenované po babičce vinaře Enrica. Ucítíte vůni třešní a koření. Nejen, že vás chytne za srdce, ale také osvěží a podnítí sváteční náladu.
Popis
Název:"Francesca Finato Spinosa" Recioto Valpolicella Classico DOCG
Oblast produkce: Valpolicella Classico, Negrar
Vinice: Jago, Costa del Buso v oblasti Negrar, vinice Marano di Valpolicella v oblasti Figari
Expozice: Směrem na východ vinice Jago a Costa del Buso, západní směr vinice Marano
Způsob pěstování: Principy udržitelného zemědělství
Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, malé množství Rondinella
Nadmořská výška: 230-423 m
Klima: Mírné středozemní
Půda: Vápenatá původem mořského sedimentu, mělká a středně úrodná
Hustota výsadby: 3.300 - 4.000 keřů na ha
Výnosnost: 8.000 - 10.000 Kg/ Ha
Barva: Sytě červená
Vůně: Tóny vanilky, černé třešně a džemu
Chuť: Umírněná sladkost dává jemnou a sametovou rovnováhu, která umocňuje eleganci. Plný, strukturovaný výraz s dlouhým závěrem
Sklizeň: Od poloviny září do začátku října ruční sběr a selekce, uložení do speciálních přepravek na sušení ve sklepě. Hrozny se suší 3-4 měsíce a ztrácí přibližně 30 % své původní váhy
Vinifikace: Odstopkování a jemné lisování sušených hroznů. Fermentace v oceli při 10-18 °C. Macerace po dobu 3-4 týdnů s každodenním přečerpáváním. Víno se stáčí při vysokém množství zbytkového cukru. Malolaktická fermentace probíhá na jaře. Zraje na oceli. Následuje 12 měsíců v 500 litrových francouzských dubových sudech a další 2 roky v 2000 litrových Slavonian dubových sudech. Posledních 12 měsíců na lahvi.
Počet vyrobených lahví: 9.333
Teplota podávání: 14-16 °C (středně velká sklenice "bordó")
Párování: Ke středně i dlouze zrajícím sýrům, k tradičnímu dezertu panettone, k pečivu z křehkého listového těsta nebo k sušším dezertům
Archivace: 15-20 let
Alkohol: 15% Vol.