Villa Spinosa Amarone della Valpolicella Gugliemi Jago 10 Anni 2007

3 019,00 Kč
S DPH

Amarone pro „fajnšmekry“, kteří ocení nazrálý charakter. Toto Amarone je ze skvělé polohy, z terasovité vinice Jago (Negrar). Celkové zrání probíhá 10 let, víno si však překvapivě zachovává svoji primární, ovocnou podobu a celkovou strukturu. Pozvolna se začínají objevovat další vzácné tóny, které přicházejí se zráním, jako jsou káva, čokoláda a dále nenápadný zemitý a kořenitý charakter. Parádní ke zvěřině, nebo k charakterním, nazrálým sýrům. 

Velké víno, které mluví samo za sebe. Navozuje klid a vybízí ke zpomalení každodenního tempa.

Hodnocení:

Ročník 2007: Falstaff 95/100 bodů 

Ročník 2007: Decanter 96/100 bodů


Původní cena: 3.355,- Kč

Ušetříte: 336,- Kč 

Množství
skladem

Popis

Název: "Guglielmi di Jago 10 Anni" Amarone Della Valpolicella DOC

Ročník: 2007

Oblast produkce: Valpolicella Classico, Negrar

Vinice: Jago

Expozice: Směrem na východ

Způsob pěstování: Principy udržitelného zemědělství

Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, malé množství Rondinella

Nadmořská výška: 240-252 m

Klima: Mírné středozemní

Půda: Vápenatá, původem mořského sedimentu, mělká a středně úrodná

Hustota výsadby: 3.300 - 4.000 keřů na ha

Výnosnost: 8.000 - 10.000 Kg/ Ha

Barva: Granátově červená

Vůně: Na nose ovocný džem, koření, třešně. Svěží dojem uzemňuje náznak tabáku a čokolády.

Chuť: Vyvážené, výrazně strukturované, elegantní a charismatické. Dlouhý závěr. V chuti náznak balsamika a koření.

Sklizeň: Od poloviny září do začátku října ruční sběr a selekce, uložení do speciálních přepravek na sušení ve sklepě. Hrozny se suší 3-4 měsíce a ztrácí přibližně 30 % své původní váhy

Vinifikace: Odstopkování a jemné lisování sušených hroznů. Fermentace v oceli při 10-18 °C po dobu přibližně 4 týdnů, s každodenním přečerpáváním. Malolaktická fermentace probíhá na jaře. Zraje na oceli do dubna. Následuje 12 měsíců v 500 litrových francouzských dubových sudech. Dalších 7 let ve 20-25 hektolitrových dubových sudech Slavonian. Posledních 12 měsíců na lahvi.  

Počet vyrobených lahví: 3.199

Teplota podávání: 18 °C (velká sklenice)

Párování: Zvěřina, koroptev, holub, nebo pečené červené maso. Vhodné s místními italskými polozralými sýry v doprovodu se sušeným ovocem a ořechy, nejlépe lískovými, vlašskými, mandlemi. Ideální také na párování samo se sebou, s meditací či milým dialogem. 

Archivace: 15-20 let

Alkohol: 16,5% Vol.

Detail produktu

1050567

Parametry

Odrůda
Corvina

Mohlo by vás také zajímat

Investice do budoucnosti. Nejmladší Amarone vinařství Villa Spinona. Určeno těm, kteří mají potěšení a důvěru v mladá vína se silným potenciálem,...
959,00 Kč
Investice do budoucnosti. Nejmladší Amarone vinařství Villa Spinona. Určeno těm, kteří mají potěšení a důvěru v mladá vína se silným potenciálem,...
Amarone "Albasini" je nejprestižnějším vínem vinařství. Reprezentuje interpretaci stylu Amarone dle Villa Spinosa. Vyniká tradičním a strohým...
1 619,00 Kč
Amarone "Albasini" je nejprestižnějším vínem vinařství. Reprezentuje interpretaci stylu Amarone dle Villa Spinosa. Vyniká tradičním a strohým...
Víno pochází z hroznů vinice Jago, jedné z nejlepších cru části Valpolicella. Vyrábí se tradiční technikou Ripasso, unikátním dědictvím místní...
449,00 Kč
Víno pochází z hroznů vinice Jago, jedné z nejlepších cru části Valpolicella. Vyrábí se tradiční technikou Ripasso, unikátním dědictvím místní...
Ctnostné snoubení vyvážené sladkosti s elegantním charakterem. Pojmenované po babičce vinaře Enrica. Ucítíte vůni třešní a koření. Nejen, že vás...
967,00 Kč
Ctnostné snoubení vyvážené sladkosti s elegantním charakterem. Pojmenované po babičce vinaře Enrica. Ucítíte vůni třešní a koření. Nejen, že vás...
close Nákupní košík