Sapaio Toscana Rosso Sapaio IGT 2017
Hodnocení:
James Suckling: 93 bodů
Decanter: 94 bodů
Robert Parker: 93 bodů
Popis
Název: Sapaio 2017 IGT
Oblast produkce: Toskánsko, Bolgheri DOC, Bibbona
Způsob pěstování: Biologický (bio certifikace)
Odrůdy: 70% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, 20% Petit Verdot
Stáří keřů: 26 let
Nadmořská výška: 200-250 m
Klima: Středomořské (vinice 10 km od břehu)
Půda: Písek, jíl na vápenci mořského původu
Hustota výsadby: 7 500 keřů na ha
Výnosnost: 60 Hl/ Ha
Barva: Tmavě rubínově červená s fialovými odlesky, jiskra
Vůně: Velmi jemný a komplexní buket zralých lesních plodů, švestky, cassis
Chuť: Plná, strukturovaná, sametová a dlouhá s intenzivním kulatým taninem. Nádech černých třešní, kávy. Mnohovrstevnaté a komplexní na patře. Doporučujeme dekantovat 2 hodiny před podáváním.
Vinifikace: Od sklizně až po výběr hroznů se provádí vše ručně. 21 dnů macerace hroznů se stopkami při kontrolované teplotě v ocelových tancích. Malolaktická fermentace 18 měsíců na francouzském barrique, následuje 12 měsícl na lahvi. Filtrováno.
Obsah alkoholu: 14,5% vol.
Počet vyrobených lahví: 15.000
Teplota podávání: 18-20 °C
Párování: Červené maso, zvěřina, středně a plně zrající sýry
Archivace: 2036+
Eco-Control-No.: IT-BIO-007