• Balení

Degustační set Piemont

3 900,00 Kč
S DPH

Dočasně zvýhodněná předvánoční cena.

Původní hodnota: 4.894,- Kč

Ušetříte: 994,- Kč

Popis

Piero Busso Barbera d`Alba Majano DOC 2020 / Vinice s jílovitou vápencovou půdou dávají do vína komplexnost a hloubku. Letmý náznak dřeva, textura výrazně ovocná, intenzivně plná, charakteristické aroma. Zrálo přibližně rok na dřevěném sudu.  

Piero Busso Langhe Nebbiolo DOC 2022 / Precizní načasování sklizně a vysoce kvalitní hrozny mladší révy. Víno sytě rubínové barvy je harmonické, vyvážené, s ovocným aroma. Krásná práce s tříslovinami. Zraje ve velkých dubových sudech. 

Lodali Barbera d'Alba Lorens DOC 2020 / Vinice v obci Treiso a Roddi. Ruční sběr a jené lisování. Macerace 18 dnů, zrání v barikových sudech. Víno nabízí bohaté aroma, osobitý charakter, plné a komplexní. Tóny borůvek, ostružin a koření. Strukturovaná, vyvážená chuť s trvajícím závěrem. 

G.D. Vajra Dolcetto d'Alba DOC 2022 / Plně vyzrálé hrozny se po lisování macerují  20 dnů, následná malolaktická fermentace probíhá opět v nerezu, aby vynikl pravá podstata odrůdy. Víno sytě fialové barvy si zachovává typickou svěžest a jas. V chuti zřetelné lesní polody, moruše, náznak bílého pepře a sladkého koření. V druhé fázi ucítíte švestky s harmonickou kyselinkou. V závěru mandle. 

G.D. Vajra Langhe Nebbiolo DOC 2022 / Čisté vyjádření zdejšího přístupu k této odrůdě. Jemná a dlouhá macerace, pro zachování živosti a energie. Opět zraje na nerezu 8 - 14 měsíců, pokud ročník dovoluje, menší příspěvek neutrálního dubu. Jasně rubínová barva, intenzivní vůně, náznak fialek, růží, lesních plodů. Na patře elegantní, komplexní s chutí červeného ovoce, pomerančů, sladkého koření, se zemitými minerálními tóny. 

G.D. Vajra Barolo Albe DOCG 2019 / Neuvěřitelně podařený ročník, jiskrné, vyrovnané víno slibující úžasný vývoj. 27 dnů částečné macerace, spontánní kvašení v nerezu. 23 měsíců zrání na dubových sudech. Klasická granátová barva. Silná vůně červených bobulí a rybízu se snoubí s tóny sladkého koření. Na patře nádherná rovnováha, energie a rafinované třísloviny. Příjemné doznívání a přetrvávající komplexnost.

Detail produktu

1500016

Mohlo by vás také zajímat

Výběr Ryzlinků od našich oblíbených producentů z Německa a Rakouska nabízí zajímavý degustační průřez touto minerální odrůdou. Dočasně zvýhodněná...
2 400,00 Kč
Výběr Ryzlinků od našich oblíbených producentů z Německa a Rakouska nabízí zajímavý degustační průřez touto minerální odrůdou. Dočasně zvýhodněná...
close Nákupní košík