Tiefenbrunner a ocenění za nejlepší bílé víno Itálie!

person Napsal: Pavel Kramár list Kategorie: Aktuality Čas: comment Komentáře: 0 favorite Zobrazeno: 753

TIEFENBRUNNER *** a NEJLEPŠÍ BÍLÉ VÍNO ITÁLIE! ????

V roce 2018 jsem byl v Toskánsku na masterclass o Chianti Classico, kterou vedl Daniele Cernilli, jeden ze zakladatelů Gambero Rosso. Dle soudu většiny italských vinařů a profesionálů v oboru je Daniele absolutně nejzkušenější a nejlepší degustátor italských vín na světě. Jeho znalosti, degustátorský cit, schopnost víno popsat a vnímat ho v širokých souvislostech mne naprosto uchvátila!
Daniele z Gambero Rosso před několika lety odešel a založil si vlastního průvodce Doctor Wine, který na rozdíl od Gambero Rosso rok od roku roste na popularitě nejen doma ale i ve světě. V průvodci Doctor Wine dostávají prostor nejen velká a slavná, tradiční jména, ale také menší nezávislé projekty napříč všemi italskými regiony. Osobně beru dnes Doctor Wine a Slow wine jako tu nejlepší a nejobjektivnější referenci.
V Albarelu jsme vsadili na projekty, které měly a mají nakročeno na absolutní vrchol vinařského nebe. Jedním z těchto projektů je vinařství Tiefenbrunner. Jejich Müller Thurgau Feldmarschal byl letos v průvodci Doctor Wine zvolený jako nejlepší bílé víno Itálie a Sauvignon Rachtl hodnocen na vrchní hranici 100 bodové stupnice. Dalším oceněním pro Tiefenbrunner je označení ***, které se uděluje jen několika naprosto nejlepším vinařstvím Itálie. Obrovská gratulace do vinařství!
Je nám také velkou ctí, že vína z vinařství Tiefenbrunner přijede příští rok v květnu prezentovat do Prahy nejlepší sommelier světa Eros Teboni, rodák z Alto Adige a velký fanda Tiefenbrunner. ???? (text Pavel Kramár)

Komentáře

Nejsou žádné komentáře

Napište komentář

Neděle pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Ćervenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec
close Nákupní košík