Grabenwerkstatt - poslední vinice v údolí Wachau a mnohem víc...

person Napsal: Pavel Kramár list Kategorie: Aktuality Čas: comment Komentáře: 0 favorite Zobrazeno: 896

Ve vinařství Grabenwerkstatt - posledním z nově vzniklých vinařství ve Wachau vznikají vína, která nemají obdoby... . 

Přesto, že Albarelo projekt stojí na "nadupaném" portfoliu italských vinařství, najdete v našem portfoliu i nově vzniklé, menší projekty z ostatních zemí a regionů, které jsou nám blízké. Dlouhodobě jsme hledali vinařství v rakouském Wachau, které "vybočuje z řady" a které odpovídá kritériím výběru našich partnerů. V oblíbeném a žádaném regionu, kdy jedno vinařství z Wachau zastupuje v ČR i několik dovozců, je prakticky nemožné takové vinařství najít. Na jaře tohoto roku ale vydal Falstaff ročenku Federspiel cup 2020 a hned za Pragerem a Alzingerem se umístilo naprosto neznámé vinařství, o kterém jsem nikdy neslyšel - Grabenwerkstatt. 

Když jsem začal číst příběh dvou mladých a na svůj věk neuvěřitelně zkušených kamarádů, kteří objeli vinařský svět, kteří mají poslední, starou vinici na západě údolí Wachau 7km od Dunaje, kde okolí připomíná spíše Šumavu, než vinařský region a jejichž první ročník vznikl v domě rodičů v garáži, bylo jasné, že toto je vinařství, které musíme navštívit hned jak se znovu otevřou hranice. 

Návštěva vinařství naprosto předčila všechna očekávání a již velmi brzy pro Vás přivezeme celkem 120 lahví, které pro nás na letošní rok zbyly. Produkce je velmi limitovaná a vína "berou dech"! Je neuvěřitelné, že tato zásoba je téměř vyprodaná ještě dřív, než jsme vína vůbec přivezli. Someliéři špičkových restaurací, kteří "vědí", mají v alokaci už téměř všechno zarezervované po prvním příspěvku na Facebooku :-).

Letos tak bude v prodeji jen několik lahví Rieslingu Smaragd z vinice Trenning. Příští rok už ale bude vín o něco více. Grabenwerkstatt dokončuje stavbu nového miniaturního vinařství a plánuje navýšit výrobu vín z ročníku 2020. A že se bude na co těšit!

Více o vinařství si můžete přečíst zde

Komentáře

Nejsou žádné komentáře

Napište komentář

Neděle pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Ćervenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec
close Nákupní košík